Växjö IBK Utveckling P09

Referat: Vislanda IF P08-09 - Växjö IBK Utveckling P09

2-1, 0-3, 0-2

Period 1:
Vislanda började matchen starkt samtidigt som vi inte riktigt kom igång under de första 10 minuterna. Vislanda fick ganska ostört göra både 1-0 och 2-0 under den här 10-minuters sekvensen innan vi mot slutet av pensionen kom tillbaka något och reducerade till 2-1 efter ett frislag.

Period 2:
Vi inledde den andra perioden på samma sätt som vi avslutade den första med ett mer ordnat spel och successivt tog vi över allt mer av spelet. Spelövertaget gav oss gott om målchanser och vi lyckades kvittera till 2-2 för att mot slutet av perioden ta ledningen och sedan utöka den till 2-4 efter att vi fått bra utdelning i vårt presspel. Utöver målen hade vi en handfull bra lägen så ledningen efter två perioder var klart rättvis.

Period 3:
Perioden blev svängig med gott om målchanser åt båda hållen men bra målvaktspel från våra målvakter såväl som motståndarnas gjorde att resultatet stod sig till sista minuten av matchen då vi återigen fick utdelning när vi återerövrade bollen högt upp och kunde göra två snabba mål för att punktera matchen.

Summering:
Vi hade svårt att komma in i matchen och hitta positionerna under de första tio minuterna men efter det var vi det bättre laget under resten av matchen. Vi visade god vilja och kämpade för varandra ute på planen trots att vi inte alltid hamnade rätt i positionerna. Alla spelare visade stort hjärta och en vilja att var med och bidra ute på planen vilket är glädjande inför resten av säsongen.